eSafety Label için Yapılması Gerekenler

eSafety Label için Yapılması Gerekenler

eGüvenlik Etiketi, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:

Avrupa çapında akreditasyon ve destek hizmeti öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

Bu nedenle e-Güvenlik Topluluğu, bu katılımcıların etkileşim kurması, en iyi uygulamaları paylaşması, tavsiye istemesi ve zor vakaları ve bunların nasıl çözüldüğünü paylaşması için ideal bir alan sunar.

eSafety akreditasyon sistemi, kullanıcıların okullarının çevrimiçi güvenlik düzeylerini, üç ana alana ilişkin güçlü ve zayıf alanları belirlemek için bir dizi kritere göre değerlendirmelerine olanak tanır: altyapı, politika ve uygulama.

 

12.03.2024 32

eGüvenlik Etiketlerinden birini almak için yapılacaklar:

1.https://www.esafetylabel.eu/ sitesine üye olun

2.Add Organization kısmını okulunuzun bilgilerini doldurun.

 

17-03-202417-03-202417-03-202417-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Anketi doldurun.

4.Kurumunuzu seçin ve ekle kısımlarında okulunuzda internet güvenliği ile yaptınız herhangi bir çalışma varsa ekleyin. Bu seminer olabilir veya her hangi bir pano çalışması da olabilir.Yoksa bu aşamayı geçin.

5.En önemli kısım sol altta kurumun anket değerlendirmesi var. Onu tamamlayın. Dosya kısmı çıkacak.Oraya isterseniz Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı "Sosyal Medya Kullanımı" veya "İnternet Güvenli Kullanma" genelgelerini internetten indirip ekleyebilirsiniz..

Okulunuzun çevrimiçi güvenlik düzeyine ve değerlendirme sürecinde değerlendirilen diğer faktörlere bağlı olarak aşağıdaki etiketlerden birini alabilirsiniz.

  • Demir - temel çevrimiçi güvenlik düzeyi
  • Bronz - çevrimiçi güvenlik konusunda minimum farkındalık
  • Gümüş - çevrimiçi güvenliğe daha gelişmiş bir yaklaşım
  • Altın - çevrimiçi güvenliğin tüm alanlarında ve çevrimiçi güvenliğe ilişkin eğitimde olağanüstü uygulama

6.Puanınıza göre bir etiket verilecek.

 

Etiket 18 ay geçerlidir ve 12 ay sonra değerlendirme işlemini yeniden yapabilirsiniz.